Igen, létezik a női óvszer is

Igen, létezik a női óvszer isAz óvszer használatról elsősorban az férfiak által használt hagyományos óvszer jut az emberek eszébe. Ezek népszerűek, mert minden helyzetben használhatók, ráadásul a védekezési megoldások közül az egyik legnagyobb biztonságot garantálják minden szempontból. Nem csak férfiak számára létezik azonban a védekezés ezen formája, hanem ma már női óvszer is használható.

A női óvszerek hasonlóan működnek, mint a hagyományos, férfiaknak szánt változatok, csak a hüvelybe kell őket felhelyezni. Hatékonyságuk nem éri el a hagyományos óvszerekét, de a többi védekezési mechanizmushoz képest kiváló védelmet nyújtanak, mind a nem kívánt terhesség, mind a nemi úton terjedő betegségek ellen.

Női óvszerből ugyanúgy lehet kapni latex és nem latex anyagúakat, így azok is használni tudják, akik latex allergiában szenvednek. Arra azonban ügyelni kell, hogy a legtöbb gyártó a női óvszerekhez nem javasol síkosítót és egyéb készítményeket használni, mert ezek károsíthatják a női óvszer anyagát, és ezáltal csökkenthetik a hatékonyságát. Mégis nagyon népszerű, mivel a nők saját maguknak tudják megoldani a védekezést, nem kell a férfi partnerre támaszkodniuk, valamint a hormonális fogamzásgátlást is ki lehet váltani, amit amúgy sem mindenki szeret alkalmazni különböző okok miatt.

Arra is ügyelni kell használatkor, hogy férfi óvszerrel együtt nem szabad használni, mivel így nemhogy növekszik a hatékonyság, hanem a kiszakadás megnövekedett veszélye miatt csökkenhet is.