Mi kell tudni a bálás ruhákról?

Mi kell tudni a bálás ruhákról?

A használt ruhák egyre keresettebbek az emberek körében, manapság már nem csak az alacsonyabb árak miatt, hanem pl. környezettudatosságból is sokan keresik ezeket a ruhaneműket. A kereskedők emiatt általában nagy tételben szerzik be az árut maguknak, pl. bálás ruha formájában.

A bálás ruha egy olyan használt ruha csomagot jelent, amit általában a tömege és a ruha típusok alapján áraznak be. A bálás ruhák tömege általában a néhány tíz és pár száz kg között szokott mozogni, minél nagyobb egy bála, annál olcsóbb kg-onként. De vajon hol gyűjtenek össze több száz kg-os bálákba ruhákat? A válasz egyszerű, külföldön.

Általában azok a bálás ruhák keresettek, melyeket Nyugat-Európában állítanak össze. Ennek az oka, hogy a tehetősebb országokban sokkal gyakrabban selejtezne le olyan ruhákat az emberek, melyeknek semmi bajuk nincs, csak használtak. Ezeket a ruhákat aztán pl. hazánkban is el lehet adni jó áron, mert itt jó minőségű használt ruhának számítanak. Szerencsére a bálákat nem csak a tömegük, hanem minőségük alapján is osztályozzák, így a kereskedők előre tudják, hogy milyen minőségre számítanak, ugyanis minden egyes bála felbontására, megtekintésére nincs lehetőség a vásárlások előtt.