Az ezüst ékszerek és népszerűségük

Az ezüst ékszerek és népszerűségük

Az ékszerek viselése nagyon hosszú időre nyúlik vissza, évezredekkel ezelőtt viseltek már az emberek ékszereket. Természetesen, ahogy régen sem, úgy most sem teheti meg mindenki, hogy a legnépszerűbb anyagból készült arany ékszereket válassza. Van azonban egy alternatíva, az ezüst ékszerek.

Sokan úgy gondolják, hogy az ezüst ékszerek népszerűségét kizárólag az aranynál olcsóbb áruk adja, ez azonban nem így van. Tény, hogy az ezüst ára alacsonyabb, mint az aranyé, azonban emellett számos előnyös, népszerű tulajdonsága is van ezeknek az ékszereknek.

Az egyik, hogy az ezüst ellenálló anyag, így sokszor olyan ékszereknél is alkalmazható, aminél az arany nem megfelelő. Ugyanolyan vastagságú ékszerek esetén az ezüst ékszer sokkal jobban bírja a gyűrődést, mint az arany ékszerek.

Mivel az ezüst ékszerek ára viszonylag alacsony, így sokkal szélesebb választék érhető el belőle minden árkategóriában. Emiatt mindenki megtalálhatja azt az ékszert, ami pénztárcájának és ízlésének egyaránt megfelel, anélkül hogy többet kellene költeni rá a tervezettnél.

Az ezüst a fémallergia szempontjából is a legjobb anyagok közé tartozik. A fémallergia lényege, hogy bizonyos fémekkel érintkezve a bőr pirosodik, viszket, tehát allergiás reakció jelentkezik. Mondani sem kell, hogy ez ékszerek esetén azt jelenti, hogy amire allergiás valaki, azt a fémet nem tudja viselni egyáltalán. Az ezüst allergia azonban nagyon ritka, így sokszor viselhető akkor is, ha valakinek egyéb fémallergiája van.