A temetési koszorú kiválasztása

A temetési koszorú kiválasztása

Ha temetésre megyünk, akkor illik valamilyen virágot vinni. Nem mindegy azonban, hogy milyen virágot, koszorút viszünk, oda kell figyelni a kiválasztáskor. Ha az elhunyt családjának van valamilyen kérése a virágokkal kapcsolatban, akkor azt illik tiszteletben tartani, akkor is, ha a kérésük az, hogy egyáltalán ne vigyünk virágot.

El kell dönteni, hogy közeli hozzátartozóról van-e szó, vagy távolabbi rokon, barát, ismerős temetésére vagyunk hivatalosak, ugyanis ez nagyban befolyásolhatja a választást.

Álló koszorút a közvetlen, közeli hozzátartozók szoktak vinni általában, ugyanis ez a legdrágább választás. Távolabbi hozzátartozók, barátok, ismerősök általában fekvő koszorút vagy sírcsokrot szoktak vinni, attól függően, hogy mennyire közeli ismertségről van szó, valamint attól, hogy mennyit szeretnénk költeni virágra. A fekvők koszorúk drágább választást jelentenek, és általában a rokonok választják, az ismerősök inkább sírcsokrot szoktak vinni.

Nem csak a koszorú típusáról kell dönteni, hanem arról is, hogy milyen virágból készüljön. Általánosságban elmondható, hogy rózsát, gerberát, szegfűt, krizantémot szokás választani a koszorú alapjául. Mindegyiknek megvan a maga jelentése is a hagyományokban, a rózsa a szeretetet és a szerelmet, a szegfű az állandóságot, a gerbera pedig pl. a szeretet és szépséget szimbolizálja.