A lézeres szemműtétek áruk alapján

A lézeres szemműtétek áruk alapjánManapság már számos különböző típusú lézeres látásjavító kezelés közül választhatunk. Mivel a szemünkről van szó, így általában érdemes a legjobb kezelések közül választani. Konkrétan az árak helyett érdemes azonban a lézeres kezelések ár-érték arányát megvizsgálni inkább.

A legolcsóbb kezelés a PRK, amelyből több különböző típusú is létezik. A legegyszerűbb a nem egyénre szabott PRK, aminek az ára alig kevesebb, mint az egyénre szabott PRK ára, így az egyénre szabott változatot érdemes választani inkább. PRK-ból létezik olyan, továbbfejlesztett változat is, melynek során egyáltalán nem érnek a szemhez, ez pedig az ún. No-Touch PRK.

A PRK hátránya, hogy a lábadozás tovább tart, mint modernebb kezelések esetén. A következő szintet a LASIK kezelések jelentik, amely még egylézeres kezelés, de sokkal gyorsabb felépülési idővel. Hátránya, hogy a szemész orvos manuálisan végzi a lebeny készítését, így ritkán ugyan, de komoly szövődményekkel járhat. Érdemes lehet a szövődmény lehetőségét elkerülni, és FEMTO típusú kezelést választani inkább.

A FEMTO kényelmes, gyors, mint a LASIK, és biztonságos, mint a PRK. FEMTO kezeléshez két lézerre van szükség, így az ára is magasabb lesz. Ez a két lézer fogja végezni a teljes folyamatot, nincs manuális lebeny készítés, mint LASIK esetén. A FEMTO ár/érték arányát tekintve a legjobb választás, különösen, ha fontos, hogy a lehető leghamarabb munkába tudjunk állni. Ha a gazdaságosság a legfontosabb, akkor se a legolcsóbb PRK-t válasszuk, hanem az egyénre szabott PRK kezelést.