Egyre többen választják a lézeres látásjavító kezeléseket

Egyre többen választják a lézeres látásjavító kezeléseketAz emberek jelentős részének van valamilyen látásproblémája, ami sokak számára komoly problémákat jelent már a mindennapi életben, a mindennapi tevékenységekben is. A leggyakoribb látásproblémákat általában szemüveggel szokták javítani, ugyanis a szemüveg a legolcsóbb megoldás erre a célra. A szemüveg mellett a másik gyakori javító eszköz a kontaktlencse, azonban egyre többen vannak, akik lézeres látásjavító kezelésre vállalkoznak.

A lézeres látásjavítás az egyetlen olyan megoldás, amely segédeszköz nélküli éles látást biztosít. A szemüveget, kontaktlencsét, ha lerakjuk, akkor nem látunk már rendesen. A szemműtét azonban meg a tüneteket javítja, hanem magát a problémát szünteti meg. Ez természetesen kényelmesebb életet fog jelenteni: nem lerakni a szemüveget sportoláshoz, alváshoz, nem kell naponta ki-betenni a kontaktlencséket, attól félni, hogy fertőzést kapunk miatta. A lézeres látásjavítás után néhány hetes, hónapos felépülés következik, és el is lehet felejteni a korábbi kellemetlenségeket.

Hosszú távon anyagilag is gyakran jobban megéri a szemműtét, mint a kontaktlencsék folyamatos pótlása. Sokak havi 10-20 ezer forintot is költenek kontaktlencsére, így akár 1-2 év alatt is megtérülhet számukra a kezelés költsége.

Vannak olyan munkakörök is, ahol hátrány a szemüveg, kontaktlencse, vagy előírás a tökéletes látás. Ezeket korábban csak olyanok tölthették be, akik természetesen kiváló látással rendelkeztek. Ma már nincs azonban ilyen probléma, ugyanis a modernebb kezelések már megfelelnek a NASA előírásainak is, így akár űrhajós és vadászpilóta is lehet mindenkiből.