A gyógymasszázs és a wellness masszázs bemutatása

A gyógymasszázs és a wellness masszázs bemutatásaAmikor szóba került a masszázs kifejezés, akkor mindenki tudja, hogy milyen tevékenységről is van szó. Azzal kevesebben vannak azonban tisztában, hogy a masszázsnak több csoportja is van, melyek közül a legnépszerűbb a gyógymasszázs és a wellness masszázs.

A wellness masszázs

A wellness masszázs, ahogy a neve is mutatja, a pihenést, a kikapcsolódást, a stresszoldást célozza meg inkább. Sok hasonlóság van természetesen a két masszázs között, de a wellness masszázs során egyértelműen a felfrissülés a lényeg. Gyakran teljes test masszázsról van szó, de természetesen lehetőség van csak bizonyos testrészekre koncentrálni akkor is, ha pihenni szeretnénk masszázs közben.

A gyógymasszázs

A gyógymasszázs olyan masszázs, amely orvosilag úgy van kitalálva, felépítve, hogy valamely egészségügyi problémára megoldást nyújtson. Ezeket a problémák általában izomproblémákat, ízületi ártalmakat szoktak jelenteni.

A gyógymasszázs igénybevételéhez szükség van beutalóra, melyet a háziorvos, kezelőorvos készít el. Ezzel lehet felkeresni a gyógymasszőrt, aki, általában a társadalombiztosítás keretein belül, elvégzi a kiírt kezeléseket.

A gyógymasszázsok általában a problémás testrészre vonatkoznak csak, a cél, hogy a problémát elhárítsák, a tüneteket megszüntessék, enyhítsék. A gyógymasszázsokat gyakran kórházakban, vagy strandfürdők területén lehet megtalálni, de rendelkezhet gyógymasszőr tevékenységgel természetesen olyan szakember is, aki saját szalonnal rendelkezik.