Hogyan spórolj az állateledelek költségein?

Hogyan spórolj az állateledelek költségein?A hobbiállatok tartása költséges tevékenység tud lenni, elsősorban az állateledeleknek köszönhetően. Szerencsére számos lehetőséged van már, ha csökkenteni akarod az állateledelekre költött összeget. Lássuk, melyek ezek.

Vásárolj online

Az egyik legegyszerűbb módszer a spórolásra az állateledel webáruházból történő vásárlás. Mivel az interneten rendkívül nagy a verseny a webshopok között, így legtöbben az árak csökkentésével tudnak versenyelőnyt kialakítani maguknak. Ez természetesen a vásárlóknak kedvez, ugyanis a lehető legolcsóbban tudják beszerezni az eledeleket. Személyes vásárlásnál gyakran csak 1-2 ilyen üzlet található egy településen, így nincsen versenyhelyzet, ami magasabb árakat eredményez.

Vásárolj nagy tételben

Ha olyan állateledelre van szükséged, ami nem romlik meg hosszabb ideig, akkor lehetőség van nagy tételben történő vásárlásra. Gyakran az eladók kedvezményeket, ajándékokat adnak, ha nem pár ezer forintért vásárolsz, hanem több tízezer forintot költesz egyszerre el náluk.

Szintén olcsóbbak az eledelek, ha a nagyobb kiszerelést vásárolod meg, nem a kisebbeket, így pl. érdemes az 5 kg-os tápok helyett a 10-20 kg-os kiszereléseket keresni.

Készítsd saját magad az eledeleket

Ahogy az emberi fogyasztásra alkalmas ételeknél, úgy az állateledeleknél is lehetőség van csak a hozzávalókat megvásárolni, és saját magad elkészíteni magát az eledelt. Az interneten számos receptet, segédletet lehet találni, így teljesen újoncként is neki lehet fogni az állateledel készítésnek.