Hogyan rendeljünk ruhát online?

Hogyan rendeljünk ruhát online?Az online ruha vásárlás szinte minden olyan embert érint, aki internetezik, aki online vásárolni szokott. A ruhák azonban az internetes kereskedelem egy speciális fajtáját jelentik, ugyanis a ruháknál, divatcikkeknél mind a termékek kinézete, mind a mérete egyformán kiemelten fontos. Ezek azonban olyan jellemzők, melyeket nem mindig lehet az interneten keresztül megfelelően érzékeltetni. Lássuk, hogyan tudunk az internetről ruhát rendelni.

Ismerjük a brandeket

Az interneten minden brand, márka megtalálható, így nagyon széles választékból választhatunk. Ilyenkor előny, ha a legnépszerűbb divatmárkákkal tisztában vagyunk. Ilyenek pl. farmerek esetén a Gas vagy a Wrangler, női divat esetén pl. a Bebe, Mirage vagy a Missq ruhák stb. Ha ismerjük a népszerűbb márkákat, tudni fogjuk, hogy melyek milyen minőséget képviselnek általában.

Mérettáblázat

Nem minden márkánál jelentik ugyanazt a valós méretet a feltüntetett méretek. Ennek megfelelően vásárlás előtt mindig tájékozódjunk az egyes termékek méretéről. Erre a webshop felületén található mérettáblázat segítségével van lehetőségünk. Ha nincs mérettáblázat, vagy csak biztosra akarunk menni, akkor a következő fejezetre figyeljünk oda.

Visszaküldési feltételek

Az online vásárlásokra 14 napos, feltétel nélküli visszaküldést kell biztosítani a webáruházaknak. A visszaküldési díját azonban sok esetben a vásárlóknak kell állni, ami akár néhány ezer forintos kiadást is jelenthet adott esetben. Vásárlás előtt tehát figyeljünk oda, hogy mennyibe fog kerülni a nem megfelelő termékek visszaküldése, hogy megéri-e nekünk az adott webshop feltételei melletti vásárlás.