A lézeres látásjavítás lépései

A lézeres látásjavítás lépéseiHa ma valakinek olyan látásproblémái vannak, ami a szem fénytörési hibájával függ össze, akkor három különböző lehetősége van arra, hogy ezt a problémát javítsa. Ezek a lehetőségek a szemüveg, a kontaktlencse és a lézeres látásjavítás.

A három lehetőség közül a lézeres látásjavítás jelenti a végleges megoldást, így egyre többen vannak, akik ezt választják, a költségek ellenére.

A lézeres látásjavítás lépései

Először is ki kell választani egy kezelés típust és egy klinikát, ahol el szeretnénk végeztetni a szemkezelést. A klinikára történő bejelentkezés után egy alkalmassági vizsgálatra kapunk időpont. Az alkalmassági vizsgálat minden egyes kezelést meg kell, hogy előzzön, ugyanis ennek során állapítják meg a szemek konkrét hibáit, valamint az alkalmasságot a kezelésre. Ha alkalmasak vagyunk lézeres látásjavításra, akkor az alkalmassági vizsgálat eredményi alapján el tudják készíteni a szemműtét terveit.

Ezt követi maga a szemműtét. A kezelés, hasonlóan az alkalmassági vizsgálathoz, teljesen fájdalommentes, azonban amíg az alkalmassági akár 2 órán át is tarthat, addig a szemműtét 10-15 perc alatt véget is ér. Nincs szükség arra, hogy befeküdjünk a klinikára, hanem mindössze 1-2 órás ott tartózkodással kell számolni, aminek nagy része pihenéssel fog telni. Másnap azonban vissza kell menni egy kontroll vizsgálatra.

A kezelést követően néhány hétig szemcseppet kell használni, valamint 1-7 nap pihenésre lesz szükség, az elvégzett kezelés típusától függően. A szemkezelést követő hónapokban kerülni kell a dohányfüstös, poros helyeket, valamint a vizet és az UV-sugárzást is.