Miért legyen honlapod mobilbarát?

Miért legyen honlapod mobilbarát?

Egyre többen jönnek rá, hogy a mai világban csak úgy lehet sikeres vállalkozást üzemeltetni, ha rendelkezik cégük, vállalkozásuk saját honlappal. Honlapkészítés során felmerül mindig a kérdés, hogy szükség van-e arra, hogy egy weboldal mobilbarát, reszponzív legyen.

Manapság, amikor rengetegen használnak okostelefont, tabletet az internetezésre, elengedhetetlen, hogy saját honlapod mobilbarát legyen. A mobilbarát honlap lényege, hogy a honlap optimalizálva van minden felbontásra, legyen szó bármilyen eszközről. Ennek köszönhetően minden látogató számára tökéletesen fog megjelenni a weboldal.

A mobilbarát tulajdonság tehát elsősorban a használhatóságot javítja. A jobb használhatóság pedig plusz bevételeket fog jelenteni neked. Ha egy nem mobilbarát oldalt valaki okostelefonról látogat meg, akkor gyakran olvashatatlan számára a weboldal tartalma. Az olvashatatlan weboldallal találkozó látogató azonban valószínűleg el fogja hagyni a honlapot, és másikat keres. Ez gyakorlatban azt jelenti, hogy minden ilyen látogató egy potenciálisan elveszített ügyfelet fog jelenteni, ezt pedig senki nem engedheti meg magának.

A reszponzivitást a Google is figyeli, és előnyben részesíti azokat a honlapokat a keresési találatok között, melyek mobilbarátak. Ennek az oka szintén a használhatóság, ha olyan embereket irányít a Google egy honlapra, akik nem tudják azt megfelelően megtekinteni, akkor azok az emberek a Google-ről is rosszabb véleménnyel lesznek, amit el szeretnének kerülni.

Ha azt akarod tehát, hogy minden látogat számára megfelelő legyen honlapod, és a Google-nél se kerüljön hátrányba, akkor mindenképpen reszponzív honlapot érdemes készíttetned.